AktualityŠport

Striebro z Majstrovstiev SR do Zlatých Moraviec

poradna

V sobotu 4.9.2021 sa v Prešove konali Majstrovstá SR v lezeckej disciplíne bouldering. Horolezecký klub Zlaté Moravce zastupovali traja pretekári: Andreas Ondrejka v najmladšej kategórii U10 ,Timotej Ondrejka a Viktória Sališová v U14.

V rámci prípravy na boulrový pretek sme urobili klubovú akciu s pretekármi v najväčšej bouldrovej oblasti pri Vtáčniku, kde si motivačne vyliezli pekné bouldre.

Pre Andreasa boli Majstrovstvá zatial len jeho druhé preteky. Napriek tomu liezol technicky super, jeho dynamický skok v bouldri č.2 dokonca postavil na nohy stavačov súťažných bouldrov a úspešným prelezom si vyslúžil velký potlesk. Podarilo sa mu vyliezť dva topy a tri zóny, čím si získal slušné 5.miesto.

V kategórii U14 bola silná konkurencia a už prvá hodina pretekania napovedala, že to bude celkom napínavý súboj. Majstrovstvá bývajú vždy ťažké, ale tieto boli naozaj náročné, o čom svedčí aj fakt, že takmer polovica štartového pola si nepripísala žiadne prelezy. Timotej a Viktória však dali do preteku všetko a popadrilo sa im pripísať si body. Timotej nakoniec skončil rovnako ako jeho brat na 5.mieste. Najväčšiu radosť a veľký úspech si odnáša Viktória, kt. si nakoniec vybojovala striebornú medajlu. K tomuto výkonu samozrejme všetci gratulujeme a veríme, že tento úspech bude ďalšou motiváciou nielen pre ňu, ale aj pre ďalšie lezecké nádeje, ktoré v klube máme.

Horolezecký klub Zlaté Moravce

[ngg src=”galleries” ids=”1131″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button